Bij New Way Zorg willen wij dat mensen zich thuis voelen en zich verder kunnen ontwikkelen. Mensen zijn sociale wezens, wellicht een open deur. Maar wel een deur waar in de zorg weinig betekenis aan word gegeven. Sociale wezens hebben in de kern de behoeften om zich verbonden te voelen met anderen. Als je dat weet te bewerkstelligen dan neemt hun gevoel van eigenwaarden en zelfvertrouwen toe. Wanneer dit structureel ingezet word kan dit de psychosociale problemen gaan verdringen.

 

Door echt kennis te maken met de client, behalve een gesprek ook regelmatig op huisbezoek te komen. Ontstaat een breder beeld wat de mogelijkheden voor de client zijn. In de observatie van het gesprek en huisbezoek komen kwaliteiten van client automatisch naar voren waarmee zij van betekenis voor anderen kunnen zijn. Zij kunnen zichtbaar iets voor anderen betekenen waardoor ook hun functioneren en welzijn zichtbaar toeneemt. 


Gevolg is dat zij na verloop van tijd zelf initiatieven gaan ontplooien om zelf hun leven vorm te geven. Verschillende cliënten hebben wij afscheid mogen nemen omdat zij vanuit die toegenomen gevoel van eigenwaarden en zelfvertrouwen zelf in staat bleken om een netwerk op te bouwen waardoor wij overbodig werden. Hierdoor zijn zij hun eigen kansen en mogelijkheden gaan inzien wat regelmatig leidde tot een betaalde werk.

Wilt u vrijwillegre worden en betekenen voor iemand anders, nemen contact met ons.